X
SULJE MAINOS
Sanna Marin. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Sanna Marin IS:lle: Kriisi on ollut kohdallani raskas

Pääministerin mukaan myös THL:ää on kuunneltu rajoitusten purkamisen yhteydessä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kannustaa kaikkia täyden rokotesarjan saaneita siirtymään takaisin kohti normaalia elämää.

Loputkin rajoitukset puretaan, kun 80 prosentin rokotuskattavuus saavutetaan noin kahden tai kolmen viikon päästä.

– Varmasti aika moni meistä on kokenut korona-ajan hyvin poikkeuksellisena, jolloin ei ole voinut viettää normaalia sosiaalista elämää. Meillä kaikilla on kova tarve päästä siihen normaalimpaan takaisin, Marin sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Hänen mukaansa hallituksessa odotetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:ltä uutta maskisuositusta, joka helpottaisi ihmisten elämää nykyiseen verrattuna.

Pääministeri vakuuttaa, että myös THL:n asiantuntijoiden kantoja on kuunneltu koronastrategiassa. THL:n kerrotaan pyytäneen, ettei siihen viitattaisi erimielisyyksien vuoksi hybridistrategian päivittämisen tietyissä kohdissa. Taustalla oli rajoitusten purkamisen kytkeminen 80 prosentin kattavuuteen.

– Kyllä THL:ää kuunnellaan. Esimerkiksi kun päivitimme hybridistrategiaamme, niin silloin itsekin kuvasin, että emme jää yhden tai kahden prosentin vangiksi, vaan pyrimme avaamaan yhteiskuntaa jo ennen 80 prosentin rokotekattavuutta ja tulemme sen tekemään, Sanna Marin toteaa.

Marin kertoo kuormittunensa pitkittyneen koronakriisin hoidosta, vaikka kyseessä ei ollutkaan varsinainen burnout.

– Pakko sanoa, että viime keväänä olin aika väsynyt. Kriisi oli jatkunut aika pitkään ja siinä oli ollut monia vaiheita. Oli erittäin tärkeää, että sain kuluneena kesänä viettää lomaa ja vähän hengähtää, olla läheisten ihmisten seurassa ja irti töistä. Kriisi oli ollut omalla kohdallanikin raskas ja olen tehnyt todella paljon töitä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt