X
SULJE MAINOS
Pääministeri Sanna Marin, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ja valtiovarainministeri Annika Saarikko. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Sanna Marin: Hyvä ilmapiiri – Keskustan edustaja: Riippuu keneltä kysyy

Hallituspuolueet ovat riidelleet julkisesti kulttuurialan leikkauksista.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi perjantaina, että hallitus on päässyt sopuun tieteen, taiteen ja kulttuurialan leikkausten perumisesta. Asia herätti julkista riitaa erityisesti SDP:n ja keskustan välillä.

Pääministerin mukaan kiista on nyt sovittu ja käsitelty puheenjohtajien kesken.

– Olemme käyneet yhdessä tämän viikon tapahtumia ja tilannetta läpi. Pidän tärkeänä, että hallituksen keskuudessa on hyvä ja luottamuksellinen ilmapiiri, Marin totesi Ilta-Sanomien mukaan perjantain tiedotustilaisuudessa.

Leikkauksista syntyi hallituspuolueiden välille riitaa, kun tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kertoi tiistaina 18,4 miljoonan euron kulttuurileikkauksista. Taustalla on Veikkauksen tuottojen pienentyminen.

Ajoitus oli kiusallinen pääministerille, joka oli vain paria päivää aiemmin kestittänyt lämpimissä tunnelmissa musiikkialan toimijoita virka-asunnollaan Kesärannassa. Lopulta pääministeripuolue SDP ryhtyi vastustamaan leikkauksia, jotka se oli Kurvisen mukaan jo aiemmin hyväksynyt.

Kiistan on kuvailtu tulehduttaneen pahasti hallituspuolueiden välit.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen kommentoi Twitterissä pääministerin lausuntoa hallituksen hyvästä ilmapiiristä.

– Tunnelmat vaihtelevat riippuen keneltä kysyy, Honkonen twiittaa.

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska puolestaan kommentoi hallituksen sopua soimaamalla pääministerin talouslinjaa.

– Kauanko tätä Marinin talouspolitiikkkaa vielä pitää kestää?, hän kysyi.

 

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt