X
SULJE MAINOS
Perussuomalaisten pitkäaikainen puheenjohtaja, sinisten kansanedustaja Timo Soini (vas) onnittelee Sampo Terhoa puheenjohtajuudesta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Sampo Terhosta Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja

Eurooppa- ja kulttuuriministeri on valittu uuden puolueen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi.

Sinisen tulevaisuuden puoluekokous on valinnut Sampo Terhon puolueen puheenjohtajaksi. Terho oli ainoa ehdokas tehtävään. Hän toimi myös Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puheenjohtajana ennen puolueen rekisteröimistä ja on johtanut puolueen ministeriryhmän työskentelyä.

Tällä hetkellä Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministerin salkkua kantava Terho on aiemmin toiminut perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana sekä europarlamentaarikkona.

Tampereella tänään kokoontuva Sinisten puoluekokous valitsi puolueelle myös varapuheenjohtajat ja puoluesihteerin.

1. varapuheenjohtajaksi valittiin työministeri Jari Lindström, 2. varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Tiina Elovaara ja 3. varapuheenjohtajaksi Sinisten nuorten puheenjohtaja Tiina Ahva. Puoluesihteeriksi nousee kansanedustaja Matti Torvinen.

Varapuheenjohtajan tehtävästä kisasivat lisäksi ministeri Pirkko Mattila, kansanedustaja Kari Kulmala sekä Keski-Suomen sinisten puheenjohtaja Juha Vimpari.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt