Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Sampo Terho vaatii tuloverotuksen alentamista budjettiriihessä

Sinisten mukaan hallituksen on budjettiriihessä varmistettava pieni- ja keskituloisille kunnon ansiotuloverotuksen alennus.

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho ihmettelee, miten puheissa aina pienen ihmisen asialla olevat demarit ja vasemmistoliitto eivät tätä kannata.

– Tämä on taas hyvä esimerkki siitä, miten vasemmisto-opposition silmissä keskiluokalla ei ole muuta kuin maksajan rooli. Sosialismi luo kurjuutta ja kurjuus luo sosialismia. Tämä kierre on katkaistava antamalla ihmisille mahdollisuus tulla toimeen omalla työllään, Terho sanoo.

Siniset tervehtivät ilolla sitä, että hallitus on parantamassa yrittäjien perheenjäsenten oikeutta työttömyysturvaan. Tähän ollaan ehdottamassa kymmenen miljoonan euron panostusta.

– Työllisyyttä on saatu työministeri (Jari) Lindströmin johdolla kohennettua huikeasti, mutta tekemistä riittää jatkossakin. Yrittäjyyden tukeminen on yksi keino lisätä työtätekevien määrää. Yrittäjälle ei Suomessa perinteisesti ole annettu kuin veroja ja häpeää. Tämän pitää muuttua. Uudet työpaikat syntyvät nimenomaan pieni- ja keskikokoisiin yrityksiin, sanoo Terho.

Hänen mukaansa siniset haluaa jatkaa työllisyysasteen kohottamista, vaikka hallituksen 72 prosentin tavoite onkin saavutettu.

– Työllisyys on Suomessa korkeimmalla tasollaan 90-luvun laman jälkeen, mutta olemme silti yhä jäljessä muiden Pohjoismaiden tasosta. Yrittäjyyden tukemisen lisäksi muitakin työllisyyttä parantavia keinoja tarvitaan, ja siniset tulevat niitä budjettiriihessä esittämään. Palaamme yksityiskohtaisiin esityksiin ministeriryhmän ja eduskuntaryhmän kesäkokouksissa, Terho toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt