Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Sampo Terho: Siniset kävivät raskaan keskustelun tapahtuneesta

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajan mielestä ei ole riittäviä syitä lähteä hallituksesta.

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terhomukaan kansanedustaja Kaj Turusen loikkaaminen kokoomukseen ei ole riittävä syy hallituksesta eroamiseen.

Terho kommentoi hallituksen tilannetta puoluehallituksen kokouksen jälkeen eduskunnassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

– Kävimme syvällisen ja varsin raskaankin keskustelun siitä, mitä tällä viikolla on tapahtunut. Ja toisaalta siitä, mikä on yleistilanne Suomen politiikassa, Sampo Terho sanoi.

Terhon näkemyksen mukaan loikkauksen taustalla oli kokoomuksen juonittelua.

– Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että meidän hallituskumppanimme on tehnyt meitä kohtaan ruman ja petollisen teon. Tämä on juuri sitä vastenmielistä puoluepolitikointia, joka vaivaa politiikkaa, Terho totesi.

– Tällaisen käytöksen on loputtava, tai eduskunnan arvovalta romahtaa kansan silmien edessä. Sinisten puoluehallituksen mielestä puoluepolitikointi ei ole kuitenkaan syy hajottaa hallitusta.

Sinisten eduskuntaryhmä päätyi kannattamaan hallituksessa jatkamista jo tiistaina. Hallituksen trion on tarkoitus kokoontua vapun jälkeen ensi keskiviikkona, jolloin asiasta keskustellaan tarkemmin.

– Meidän täytyy käydä tästä hyvin yksityiskohtainen keskustelu. Ei voida toimia niin, että trio istuu aamulla hyvässä hengessä ja iltapäivällä tulee puukkoa selkään, Terho sanoi.

– Tällä tavoin toimiminen ei ole uskottavaa, jotta hallitus selviäisi loppuun asti. Tästä tullaan jatkamaan kohti luottamuksen palauttamista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt