X
SULJE MAINOS

Sampo Terho: Helsingin Sanomat haluaa leimata perussuomalaiset ääriliikkeeksi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan puolueen yhteyksiä äärijärjestöihin on vääristelty julkisuudessa.

Sampo Terhon mukaan Helsingin Sanomissa julkaistu kirjoitus, jossa kuvattiin perussuomalaisten ja erilaisten äärijärjestöjen, kuten muun muassa Suomen vastarintaliikkeen, välistä verkostoa oli vääristelty.

– Perussuomalaisilla ei puolueorganisaationa ole mitään yhteyttä jutussa mainittuihin järjestöihin. Jutussa olleet esimerkit yksittäisten kansanedustajien väitetyistä yhteyksistä Suomen Vastarintaliikkeeseen ovat vanhoja ja julkisuudessa jo moneen kertaan kumottuja, Terho kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan.

Hän syyttää Helsingin Sanomia vihjailevasta journalismista ja sanoo, että toimenpiteisiin ryhdytään, jos todellisia yhteyksiä ilmenee. Ryhmyrin mukaan puoluetta ei ohjaile mikään ääriliike.

– Koko ajatus on naurettava. Meihin kohdistunut pelko ja huterat linkitykset viittaavat paremminkin siihen, että meitä itseämme halutaan leimata ääriliikkeeksi.

Jutussa mainittiin esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen ja perussuomalaisen Espoon kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Teemu Lahtisen osallistuminen yhteiskuvaan Eugen Schaumanin hautamuistomerkillä kesällä 2015. Immosen tuolloin Facebookissa jakamassa kuvassa on yhdeksän Suomen Vastarintaliikkeen jäsentä.

Muun muassa puolueen yhteyksiä Rajat kiinni- ja Suomi ensin -liikkeisiin kuvattiin sillä, että perussuomalaisten kansanedustajia on puhunut niiden tilaisuuksissa.

– Itse olen toistuvasti puhunut muun muassa vihreiden nuorten tilaisuuksissa, mutta vihreät nuoret eivät tästä huolimatta ole perussuomalaisiin sidoksissa olevan järjestö, Terho vastaa.

Terhon mukaan yhteys katupartioihin todisteltiin sillä, että perussuomalaiset eivät halunneet kieltää niiden toimintaa tai osa edustajista piti niiden toimintaa mahdollisesti jopa myönteisenä.

– Suomessa on yli satatuhatta yhdistystä ja järjestöä, joista yhtäkään emme ole vaatineet kiellettäväksi, mutta ne eivät silti ole meihin mitenkään kytköksissä, Terho sanoo

Helsingin Sanomien mukaan katupartiointia harjoittavaa Soldiers of Odin -järjestöä ”puolustelivat perussuomalaisista kansanedustajista ainakin Pentti Oinonen, Mika Raatikainen, Jari Ronkainen, Veera Ruoho ja puolueesta SDP:n riveihin kesäkuussa loikannut Maria Tolppanen”.

Sampo Terhon mukaan jutussa mainitun Suomen Sisun nimittäminen äärijärjestöksi on Helsingin Sanomien oma linjaus. Hän kuvaa tätä helpoimmaksi tavaksi ”osoittaa henkilöyhteyksiä ’äärijärjestöihin’”.

– Suomen Sisussa kyllä on perussuomalaisia henkilöjäseniä, mutta niin on muistakin eduskuntapuolueista. Suomen Sisu ei ole yhdenkään puolueen alainen organisaatio, Terho sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt