Sampo Terho: Emme lähde äärioikeistolaiseen ryhmään

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terho toivoo, että EU-kriittiset ryhmät yhdistyisivät kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri, eurovaaliehdokas Alexander Stubb (kok.) kirjoitti blogissaan maanantaina, että näyttää siltä, että perussuomalaisten europarlamenttiryhmä on katoamassa alta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on käynyt Strasbourgissa neuvottelemassa perussuomalaisten ryhmästä, mutta hän ei ole halunnut kertoa asiasta yksityiskohtia ennen toukokuun vaaleja.

– Ainoa, mitä tässä on ennalta rajattu pois vaihtoehtoina, on tämä äärioikeistolainen ryhmä. Siihen me emme lähde. Paitsi että sen syntyminen on epävarmaa, niin se todennäköisesti tullaan eristämään muiden ryhmien yhteistyöstä, Sampo Terho sanoi Ylen Radio 1:n Ykkösaamun haastattelussa.

Terho sanoi, että perussuomalaiset haluaa mahdollisimman vaikutusvaltaisen toimintapohjan.

– Enkä ole lainkaan huolissani, etteikö sellainen löydy.

Terhon mukaan perussuomalaiset kelpaisivat ja heille kelpaisi tällä hetkellä kumpi tahansa olemassa olevissa EU-kriittisistä ryhmistä: heidän nykyinen ryhmänsä EFD (Europe of Freedom and Democracy) tai ECR (European Conservatives and Reformists Group ).

– Näiden olemassa olevien ryhmien pohjalta muodostuu toivottavasti parlamenttiin uusi, entistä suurempi, ehkä jopa kolmanneksi suurin ryhmä. Se on tavoitteena, Terho kertoi.

Stubbin blogissaan esittämän arvion mukaan ryhmien yhdistyminen voi osoittautua vaikeaksi, sillä EFD-ryhmän kantaviin voimiin kuuluva Iso-Britannian itsenäisyyspuolue (UKIP) ja ECR-ryhmään kuuluvat brittikonservatiivit ovat toistensa verivihollisia.

Toinen perussuomalaisten EFD-ryhmän kantavista voimista on Italian Pohjoisen liitto (Lega Nord), joka kertoi vastikään keskustelevansa Ranskan äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman (Front national) kanssa yhteistyön tiivistämisestä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt