Salakonvehtin arvoitus ratkaistu – tästä suklaassa oli kysymys

Pirkka kertoo selvittäneensä Suomea välipäivinä askarruttaneen yllätyskonvehdin salaisuuden.

Hämeenlinnalainen leipomoalan opiskelija Pinja Vekka kertoi tapaninpäivänä Facebookissa löytäneensä jouluna suklaakonvehdin sisältä toisen konvehdin. Sen sai esiin raaputtamalla alkuperäistä konvehtia.

Mysteeri levisi sosiaalisessa mediassa. Pirkka-konvehtirasian tummissa konvehdeissa oli todella sisällä toinen konvehti, jossa luki Cointreau.

Pirkka kertoi jo pian, että ”molemmat” konvehdit on todella valmistettu Belgiassa, mutta muut tiedot jäivät vielä auki.

Nyt muihinkin kysymyksiin on saatu vastaukset. Pirkka kertoo sivuillaan, että konvehti valmistetaan kolmivaiheisesti.

”Täytekonvehti valmistetaan niin, että tehdään ’suklaakuppi’, täytetään se halutulla täytteellä ja suljetaan lopuksi suklaalla. Tästä valmistuu konvehti, mutta se on vain osa tätä lopullista konvehtia. Täyttämisen jälkeen Pirkka-suklaakonvehti kuorrutetaan vielä tummalla suklaalla ja pintaan lisätään suolakiteet”, Pirkka toteaa.

”Valmistaja on käyttänyt kyseistä muottia tehtaalla, joten myös Pirkka-suklaisiin on käytetty Cointreau-kuvioitua muottia. Tuote ei siis sisällä alkoholia, vaikka tuotteesta löytynyt kuviointi liköörin nimeen viittaakin”.

Suklaat ovat siis ”aitoja”. Konvehteja ei oltu tutkittu pilkkomalla niitä osiin, joten sisällä olevaa kuviointia ei huomattu.

Näin konvehdin kuvioinnilla ei ole vaikutusta itse tuotteeseen. Kesko toteaa kuitenkin keskustelevansa valmistajan kanssa, voiko konvehtiin jatkossa käyttää joko sileää muottia tai geneerisellä kuvioinnilla olevaa muottia.

Cointreau-salakuvioitua konvehtia löytyy kaupasta ainakin puolen vuoden ajan. Niitä ei vedetä pois.

Kommentit