Salainen operaatio paljastui – amerikkalaiskommandot potkittiin ulos

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan erikoisjoukkoyksikkö lähetettiin Libyaan suorittamaan operaatiota.

Yhdysvaltalaisten erikoisjoukkojen salainen operaatio paljastui Libyassa sen jälkeen, kun Libyan ilmavoimat latasi Facebook-sivulleen kuvan kommandoyksiköstä, kertoo The Guardian.

Libyan ilmavoimien mukaan 20 yhdysvaltalaissotilasta saapui Wattiyan lentotukikohtaan maanantaina. Paikalliset komentajat pyysivät heitä poistumaan tukikohdasta lähes välittömästi, koska sotilailla ei ollut lupaa olla tukikohdassa.

Yhdysvaltain ja Libyan viranomaisten mukaan kyse oli todennäköisesti sekaannuksesta Libyan ilmavoimien ja armeijan välillä. Toistaiseksi on epäselvää, mikä asehaara oli hyväksynyt operaation, kertoo NBC News.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonin mukaan erikoisjoukkojen yksikkö lähetettiin Libyaan tällä viikolla suorittamaan operaatiota. Toistaiseksi on epäselvää, onko yksikkö poistunut maasta.

Facebookiin ladatun kuvan kuvatekstissä todetaan, että 20 sotilasta ”astui ulos lentokoneesta taisteluvalmiudessa luotiliiveineen ja kehittyneine aseineen”.

Wattiyan lentotukikohta sijaitsee lähellä Isiksen tukikohtaa Länsi-Libyassa. Julkisuudessa on spekuloitu, että USA aikoo tehdä iskuja jihadisti-ryhmää vastaan.

– He olivat siellä, paikalliset komentajat sanoivat heidän olleen suorittamassa harjoitusoperaatiota, sanoo tukikohdan lähellä sijaitsevassa Zintanin kaupungissa asuva nimettömänä pysyttelevä lähde.

– Kukaan ei tiedä yksityiskohtia. Nyt he ovat poissa.

Libya on jakaantunut kahteen hallitukseen sen jälkeen, kun Libyan entinen johtaja Muammar Gaddafi syöstiin vallasta ja surmattiin vuonna 2011.

Misratan prikaatien ympärille rakentunut kapinallisten ryhmä pitää hallussaan muun muassa pääkaupunkia Tripolia. Toinen ryhmittymä on Libyan kansainvälisesti tunnustettu hallinto, joka joutui pakenemaan Tripolista Tobrukin kaupunkiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt