Autokauppiaat ovat Saksassa huolissaan. Kuvassa liikennettä Kölnissä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Saksassa yritysten mielialat ovat hiukan heikentyneet

Saksalaisyirtysten suhdannenäkemykset ovat tutkimuslaitos Ifon mukaan hiukan heikentyneet syyskuussa, mutta pysyvät vielä hyvin vahvoina.

Ifon mittaama yritysten suhdannebarometrin indeksi heikkeni syyskuussa hiukan 115,9 pisteestä 115,2 pisteeseen, mutta pysyi silti selvästi pitkäaikaisen 102,1 pisteen keskiarvon yläpuolelle.

Varsinkin teollisuusyritykset olivat tyytymättömämpiä kuin elokuussa nykyiseen tilanteeseensa ja lähiajan näkymiinsä. Ifon mukaan Saksan talous kuitenkin lähtee uudelle vaalikaudelle vahvassa myötätuulessa.

Teollisuuden heikentyneestä tyytyväisyydestä huolimatta yritysten tuotantosuunnitelmat jatkoivat syyskuussa kasvuaan. Rakennusalalla puolestaan tehtiin Ifon indeksin uusi ennätys, kun alan yritykset olivat aiempaa tyytyväisempiä sekä nykyiseen tilanteeseensa että lähiajan näkymiin.

Suhdannebarometri laski hiukan myös tukkukaupassa, mutta vähittäiskaupassa oltiin aiempaa tyytyväisempiä sekä nykytilanteeseen että lähitulevaisuuteen. Vaatekauppa sujui hyvin, mutta autokauppiaiden huolet jatkuivat.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt