X
SULJE MAINOS
Saksan tuleva liittokansleri Olaf Scholz. LEHTIKUVA / AFP Tobias Schwarz

Saksan tuleva liittokansleri kannattaa pakkorokotusta

Olaf Scholz haluaa nostaa maan rokotekattavuutta.

Saksan tuleva liittokansleri Olaf Scholz kannattaa pakollista koronarokotusta, kertoo Politico. Lehti nojaa tietonsa Scholzin lähipiiristä saamiinsa tietoihin. Scholzin mielestä jokainen saksalainen pitää rokottaa helmikuuhun mennessä.

Scholz tapasi tiistaina nykyisen liittokansleri Angela Merkelin ja Saksan osavaltioiden pääministerit ja ilmaisi tapaamisessa ”sympatiansa” pakkorokotuksia kohtaan.

Pakollinen rokotus edellyttäisi, että Saksan liittovaltion parlamentti Bundestag hyväksyisi toimen. Saksan rokoteohjelma on edennyt hitaasti, ja vain 68,5 prosenttia maan kansalaisista on saanut kaksi rokotetta koronaa vastaan.

Scholz edustaa sosiaalidemokraatteja, ja hän tulee johtamaan hallitusta, jossa muut puolueet ovat vihreät ja liberaalit. Kun tuleva hallitus viime viikolla julkaisi ohjelmansa, Scholz esitti, että hoitoalan työntekijöille määrättäisiin pakollinen rokotus.

Itävalta on ensimmäinen länsimaa, joka on ilmoittanut, että koronarokotteesta tulee pakollinen. Säännös tulee voimaan todennäköisesti helmikuussa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt