Amerikkalaissotilaat seuraavat taustalla saksalaissotilaiden harjoitusta. U.S. Navy/Wikimedia Commons

Saksan armeijalta varastettu suuri määrä aseita

Bundeswehriltä on varastettu suuri määrä rynnäkkökivääreitä, konekivääreitä, kivääreitä ja pistooleita.

Saksan puolustusvoimilta (Bundeswehr) on varastettu viime vuosien aikana suuri määrä sotilasaseita ja ammuksia.

Der Spiegelin käsiinsä saaman puolustusministeriön listan mukaan harjoitusten ja ammuntojen yhteydessä on kadonnut vuodesta 2010 alkaen yhteensä 75 asetta.

Varkaudet ovat kohdistuneet kaikkiin Bundeswehrin käytössä oleviin aseisiin. Hävinneiden aseiden joukossa on rynnäkkökivääreitä, konekivääreitä, kivääreitä ja pistooleita. Varsinkin vuosi 2014 oli erityisen silmiinpistävä.

Kyseisten vuosien aikana katosi enemmän aseita, mutta ne onnistuttiin löytämään ja saamaan takaisin.

Lista koottiin vihreiden kansanedustajien Irene Mihalicin ja Konstantin von Notzin pyynnöstä. Kaksikko halusi tietää, onko Bundeswehrissä mahdollisesti äärioikeistolaisia sotilaita, jotka olisivat voineet varastoida aseita ja ammuksia omiin tarkoituksiinsa.

Puolustusministeriön mukaan listan luvut on luokiteltu salaisiksi, koska ”se voisi aiheuttaa luottamuksen menettämisen Bundeswehrin toimintaan. Luvuista voi tehdä epätarkan johtopäätöksen, että Bundeswehrissä on merkittävä turvallisuusvaje, jota väestö voisi pitää mahdollisena uhkana”.

– On erittäin huolestuttavaa, että hallitus ei kerro, kuinka monta tutkintaa on aloitettu liittyen aseiden ja ammusten häviämiseen, sanoo von Notz.

– Ihmiset eivät menetä luottamustaan laitoksiin varkauksien vuoksi. Luottamus menetetään, kun virnanomaiset yrittävät lakaista tapahtumat maton alle, toteaa Mihalic

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt