RIM:n kerrotaan kouluttaneen Ukrainan separatistitaistelijoita. RFE/youtube.com

Saksalaislehti: Suomalaisia radikaaleja koulutettu Venäjällä

Leireillä on annettu puolisotilaallista koulutusta.

Saksalaisia uusnatseja on matkustanut koulutusleirille Venäjälle, saksalaislehti Focus kertoo. Asiasta tässä uutisoivan Deutsche Wellen mukaan Pietarin lähellä sijaitsevalla leirillä on annettu puolisotilaallista koulutusta saksalaisten lisäksi myös Suomen ja Ruotsin kansalaisille.

Leirillä on opetettu aseiden ja räjähteiden käyttöä sekä lähitaistelua. Koulutukseen osallistuneita on reportaasin mukaan matkannut osallistumaan Ukrainan sotaan Venäjän tukemien ja aseistamien Itä-Ukrainan ”separatistijoukkojen” puolelle.

Partizan-leirin takana on saksalaisten viranomaislähteiden mukaan Venäjän imperialistinen RIM-järjestö. Sillä on aiemmin uutisoitu olevan yhteyksiä pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen. Sen Suomen osasto lakkautettiin oikeuden päätöksellä loppuvuodesta 2017.

Saksan tiedustelun kerrotaan uskovan, että RIM pyörittää kahta koulutusleiriä Pietarin liepeillä. Järjestö on pantu hiljattain Yhdysvaltain terroristilistalle. Focuksen tiedustelulähteiden mukaan Kreml on tietoinen RIM:n toiminnasta ja leireistä.

Radio Free Europe kertoi huhtikuussa alla olevassa videoreportaasissaan RIM:n toiminnasta ja osallistumisesta Ukrainan sotaan.

RIM:n kerrotaan mainostavan koulutustaan kaikille, jotka haluavat kehittää selviytymistaitojaan kriisitilanteessa. RFE huomauttaa, että koulutuksiin on kuitenkin osallistunut esimerkiksi kaksi terroriteoista Ruotsissa vuosina 2016-2017 tuomittua pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsentä. RIM on myös kouluttanut Itä-Ukrainan separatistitaistelijoita.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt