Utin Jääkärirykmentin laskuvarjojääkärikomppanian tarkka-ampuja ja ase yleisölle avoimessa toimintanäytöksessä ja kalustoesittelyssä 2016. Tarkka-ampujalla on käsissään Sako 2000 TRG 42 -tarkka-ampujakivääri. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Sako kehittämään kiväärejä tarkka-ampujille

Aiesopimus liittyy tarkka-ampujien suorituskyvyn pitkäjänteiseen kehittämiseen Puolustusvoimissa.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja Sako ovat solmineet aiesopimuksen kiväärituoteperheen tuotekehitystyöstä ja kiväärijärjestelmän hankinnan valmistelusta.

Kiväärijärjestelmä sisältää kaksi erilaista järjestelmäkonfiguraatiota, jotka ovat tarkkuuskivääri tarkka-ampujan käyttöön ja itselataava kivääri ryhmän tukiampujan käyttöön.

Aiesopimus liittyy tarkka-ampujien suorituskyvyn pitkäjänteiseen kehittämiseen Puolustusvoimissa.

– Sako Oy:n juuret ovat syvällä suomalaisessa puolustusteollisuudessa. Pidämme suuresti arvossa Puolustusvoimien meitä kohtaan osoittamaa luottamusta ja yhteistyömme on meille tärkeää, toteaa Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää Puolustusvoimien antamien suorituskykyvaatimusten mukainen uusi tarkkuuskivääri ja tukiampujan kivääri sekä tuottaa näille hankintavalmius. Aseissa yhdistyvät parantunut suorituskyky, huoltovarmuus ja kustannustehokkuus.

– Uuden itselataavan kiväärituoteperheen kehitys on Sako Defence & Law Enforcement -liiketoiminnallemme merkittävä ja strategisesti tärkeä hanke. Meillä on erittäin hyviä kokemuksia aiemmasta tuotekehitysyhteistyöstä Puolustusvoimien kanssa, jonka tuloksena on saatu kehitettyä menestyneitä maailmanluokan tuotteita, sanoo Sakon Defence & Law Enforcement -liiketomintayksikön johtaja Arto Kaikkola.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt