SAK:n Katja Syvärisen mukaan järjestö tarvitsee strategian. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

SAK-johtaja ryöpyttää: He ovat ay-vihamielistöä

Katja Syvärisen mukaan järjestön on puolustauduttava.

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen ryöpyttää SAK:n edustajiston kokouksen puheessaan Suomessa hänen mukaansa päätään nostavaa ”ay-vihamielistöä”.

Ay-vihaajien joukkoon kuuluu Syvärisen mukaan ”niin työnantajia, työnantajajärjestöjen edustajia, poliitikkoja, median edustajia ja someaktivisteja”.

– Tällä ay-vihamielistöllä tuntuu olevan oma strategia, jonka voisi tiivistää seuraavasti: Spinnaa! Tee kaikkesi saadaksesi aikaan kierre, jossa ammattiliiton jäsenyys alkaa näyttää turhalta, heikolta, epäkiinnostavalta, vanhanaikaiselta, jopa ahneelta, Syvärinen sanoo.

– Esittele työehtosopimuksilla sovittuja asioita naurettavassa valossa, Esitä väite, että jokainen vähänkään kyvykäs pystyy kyllä itse neuvottelemaan paremmin kuin liitto, sen asiantuntijat ja koulutetut luottamusmiehet, hän jatkaa.

Esimerkiksi Yleinen työttömyyskassa YTK on Syvärisen mukaan ay-vihamielistön luomus. Hän kutsuu YTK:ta ”vähän sinne päin olevaksi kilpailevaksi tuotteeksi”.

– Semmoisenkin ay-vihamiehistö polkaisi YTK-kassan muodossa maailmalle, ja hyvin tuntuu kauppa käyvän.

SAK-johtajan mukaan järjestön pitää ”ay-vihamielisen strategian paljastamisen” ja ”puolustuksessa onnistumisen” lisäksi luoda oma strategia ja tavoitteet. Tämän Syvärinen liittää kuntavaaleihin.

– Tulemme tekemään kuntavaaleissa työtä sen eteen, että palkansaajia on päättäjinä valtuustoissa ympäri Suomen. Jokainen Suomen työpaikka, yksityinenkin, sijaitsee jossain kunnassa ja jokainen SAK:lainen työntekijä tarvitsee joka päivä kuntien tuottamia palveluita, Syvärinen sanoo.

Hänen mukaansa osa kunnista on omilla toimillaan vesittänyt pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen kuntatalouden vahvistamisen toimepiteet, eikä tätä voida hyväksyä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt