Meilahden tornisairaala Helsingissä. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Sairaanhoitajien luottamusmies IS:lle: Kohta repeää käsistä täydellisesti

Meilahden sairaalan tehohoitajan mielestä nyt lähestytään kevään kaoottista tilannetta.

– Kohta repeää tilanne taas käsistä täydellisesti, tehohoitaja, Meilahden tornisairaalan luottamusmies Terhi Tuominen-Seittonen ennakoi Ilta-Sanomissa.

Hänen mukaansa tunnelma on hoitajien keskuudessa aivan erilainen kuin keväällä. Tuolloin vallitsi innostus ja taisteluhenki. Nyt on puhti poissa.

– Innostus on aika nolla. Työ on raskasta, ihmiset ovat väsyneitä, miehitykset ovat olleet pitkään surkeita, Tuominen-Seittonen sanoo.

Hänen mukaansa mielialaa on laskenut se, että hoitajat ovat nähneet, mihin suuntaan tilanne kuukausien aikana on kehittynyt.

– Kun on nähty, miten surkeasti valtio on hoitanut asioita, hoitajat rupeavat miettimään, kannattaako tässä laittaa kauheasti itseään likoon, ellei ole pakko.

Tuominen-Seittosen mielestä maskit olisi pitänyt määrätä pakollisiksi aiemmin ja rajoittaa kauppakeskusten ja ravintoloiden toimintaa.

Tuominen-Seittonen kertoo, että hoitajat olleet niin väsyneitä tilanteeseen, että Meilahden sairaalasta on lähtenyt mukaan kevään jälkeen paljon ammattilaisia.

– Monta pätevää on lähtenyt. Ihmiset, jotka pääsevät jonnekin, lähtevät samantien.

Hoitajia on kypsyttänyt se, ettei lomia ole voinut pitää kunnolla. Rankan koronakevään jälkeen ihmiset olisivat tarvinneet lomaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt