Sähköliiton kyltti Helsingin Hakaniemessä. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Sähköliitolta jälleen uusi lakkovaroitus

Teknologiateollisuuden mielestä liiton talutusnuora vie väärään suuntaan.

Sähköliiton hallitus on jättänyt uuden lakkovaroituksen. Kohteena ovat edelleen samat kaksitoista teknologiateollisuuden yritystä kuin kahdessa aiemmassakin lakkojaksossa.

Liitto aloitti ensimmäisen lakkojaksonsa 5. joulukuuta ja jatkoi sitä 2. tammikuuta. Liitto ilmoitti keskiviikkona, että uusi neljän viikon lakkojakso alkaa 30. tammikuuta kello kymmeneltä illalla.

Teknologiateollisuus ry pitää lakkoja laittomina.

– Sähköliiton toiminta on täysin vastuutonta, ja liiton järjestöpoliittinen uho vie sanattomaksi. Liiton johtoa ei huoleta yhtään, että liiton jäsenten työpaikat joutuvat kasvaviin vaikeuksiin ja töitä myös siirtyy pois Suomesta. Liiton järjestöpolitiikka ja sisäiset poliittiset jännitteet ovat jo ajaneet Sähköliiton työmarkkinatoiminnan ulkokehälle, toteaa Teknologiateollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Minna Helle tiedotteessa.

Teknologiateollisuudessa työskentelee yli tuhat sähköliittolaista, joiden työehdot määritetään Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välisellä työehtosopimuksella ja joita paikallisissa neuvoteluissa edustaa Teollisuusliiton luottamusmies.

– Sähköliiton vaatimus omista luottamusmiehistä on juridisesti mahdoton. Teknologiateollisuus ei voi suostua vaatimukseen ilman, että työantaja rikkoo voimassa olevaa työehtosopimusta ja sen valvontavelvollisuutta. Liitto vaatii lakolla painostaen asiaa, johon työnantaja ei voi lakia ja työehtosopimusta rikkomatta suostua. Tästä syystä lakko on niin sanout yleisen työrauhavelvollisuuden vastainen, Helle painottaa.

Hän muistuttaa, että Sähköliiton jäsenet ovat teknologiateollisuuteen syntyneen työehtosopimuksen piirissä ja he ovat saamassa sopimuksen mukaiset palkankorotukset.

– Lakon lopettaminen välittömästi on sähkömiesten oman edun mukaista. Sähköliiton talutusnuora vie väärään suuntaan ja nakertaa alta työpaikat, Helle arvioi..

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt