X
SULJE MAINOS
Sää jatkuu epävakaisena. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Sadekuuro voi sattua nyt kohdalle missä vain

Ukkonen tuo mukanaan voimakkaita puuskatuulia.

Epävakaa ja kolea sää jatkuu Suomessa. Lämpötilat pysyvät lähes koko maassa alle 20 asteessa, eikä muutoksia säähän ole lähipäivinä juurikaan luvassa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sadekuuroja esiintyy etenkin päiväsaikaan suuressa osassa maata. Poutaisinta on maan itäosassa, missä on myös lämpimintä. Maan länsiosassa ja toisaalta Lapissa voi myös ukkostaa.

– Tänäänkin sadekuuroja voi sattua kohdalle ympäri Suomen. Ukkosia kehittyy etenkin lounaassa ja toisaalta Pohjois-Lapissa, Ilmatieteen laitos kertoo twitterissä.

– Ukkosiin liittyy paikoin voimakkaita puuskia, joista tänään myös varoituksia voimassa.

Kuluva viikko on meteorologien mukaan mahdollisesti kesän kolein ja sateisin. Epävakaa sää jatkuu vielä ainakin ensi viikon, eikä meteorologien mukaan paluuta kesäkuussa nähtyihin superhelteisiin enää koko kesänä todennäköisesti ole.

Syy äkkinäiselle muutokselle löytyy Suomen ylle jämähtäneistä suihkuvirtauksista. Suihkuvirtaus-termiä käytetään noin 5-10 kilometrin korkeudella olevasta ympäristöään selvästi voimakkaamman tuulen alueesta. Tällä hetkellä ne jakavat Eurooppaa kahteen eri lämpöalueeseen niin, että Pohjois-Euroopassa ilma on kylmempää ja Etelä-Euroopassa puolestaan lämpimämpää.

Jos suihkuvirtaukset siirtyvät itään, Suomessa voi ensi viikolla olla lämpimämpää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt