Sadat pakolaiset haastavat Saksan oikeuteen, haluavat jo töitä tai koulutusta

Yli kaksisataa turvapaikanhakijaa haastaa Saksan liittovaltion oikeuteen Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa.

Yli kaksisataa turvapaikanhakijaa haastaa Saksan Maahanmuuttoviraston oikeuteen Nordrhein-Wesfalenin hallinto-oikeuksissa.

Moni asianomistaja katsoo, että turvapaikkahakemusten käsittely kestää liian kauan. Moni pakolainen on odottanut viranomaisten päätöstä jo yli vuoden ajan, selviää Rheinische Postin tekemästä kyselystä kaikille seitsemälle osavaltion hallinto-oikeudelle.

Asianomistajat toteavat kanteluissaan viranomaisten olevan joutilaita ja yrittävät pakottaa heidät käsittelemään hakemuksiaan. Siten maahanmuuttajat voisivat ottaa vastaan töitä tai opiskelupaikkoja.

Maahanmuuttovirastolla oli viime kesänä yhteensä 250 000 käsittelemätöntä hakemusta. Kesän jälkeen käsittelemättömien hakemusten määrä on kasvanut 360 000 kappaleeseen.

Turvapaikanhakijat ovat saaneet tukea osavaltion oikeusministeri Thomas Kutschatylta:

– Epävarmuus siitä, milloin turvapaikkahakemuksesta saadaan päätös, ajaa monia ihmisiä epätoivoon. Ei voi olla niin, että turvapaikanhakijat pakotetaan rajan ylitettyään haastamaan valtio oikeuteen, jotta se viimein tekee päätöksen heidän hakemuksistaan, Kutschaty sanoo.

Kommentit