Jalankulkijoita ja lumen peittämiä autoja lumisateessa Helsingissä 30. tammikuuta 2021. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Säähän tulee äkkikäännös

Merialueilla tuulisuus voi yltyä myrskylukemiin.

Säähän on tulossa äkkikäännös ja viikonloppuna on luvassa runsasta lumisadetta, Ilmatieteen laitos ja Foreca ennustavat.

Forecan ennusteen mukaan lumisateet alkavat länsirannikolla ja maan pohjoisosissa lauantaiaamuna. Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten lunta tulee pohjoisessa ja idässä, jossa kertymät ovat yleisesti 5–10 senttimetriä.

Lumisateiden lisäksi viikonlopuksi on odotettavissa voimakasta tuulta, jotka voivat kohota pahimmillaan myrskylukemiin. Ajokeli on lauantaina monin paikoin huono.

– Läntisillä merialueilla ja Suomenlahdella on myrskypuuskia, eikä ole mahdotonta, että keskituulikin yltyisi lähelle myrskylukemia. Länsirannikolla voi syntyä joitain pieniä myrskytuhoja, kuten hetkellisiä sähkökatkoja. Tilanne ei kuitenkaan näytä miltään pahimmalta skenaariolta, vaikka tuuli yltyisikin myrskyksi, Forecan meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa blogissa.

Mäntykankaan mukaan sunnuntaina sateet jäävät vähäisiksi, mutta tuulisuus tekee päivästä kylmän ja pakkaslukemat ovat sunnuntaipäivän aikana viiden pakkasasteen molemmin puolin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt