X
SULJE MAINOS

Sää lauhtuu reilusti ennen vuodenvaihdetta, länsirannikolla +5

Ilmatieteen laitoksen maanantaisen ennusteen mukaan sää lauhtuu koko maassa nopeasti.

Tiistaina lumisadealue liikkuu maamme yli kaakkoon. Uutta lunta kertyy paikoin yli 5 senttiä. Maan länsiosassa illan aikana tuleva sade saattaa olla paikoin räntää tai vettä.

Samalla lämpötilat kohoavat maan länsiosassa jo paikoin nollan yläpuolelle ja itäosassa 0 ja -8 asteen välille. Maan pohjoisosassa pakkasta on 3-12 astetta.

Uudenvuodenaattona vallitsee lännenpuoleinen ilmavirtaus, ja sää selkenee osittain. Lämpötilat kohoavat edelleen ja ovat länsirannikon tuntumassa paikoin reilut +5 astetta, idässä nollan tienoilla ja pohjoisessa vähän pakkasen puolella.

Torstaina, uudenvuodenpäivänä sää muuttuu uudelleen pilvisempään suuntaan ja lännestä saapuu hajanainen vesi- ja lumisadealue. Lämpötiloissa ei tapahdu kuitenkaan suuria muutoksia.

– Liikenteessä kannattaa olla lähipäivinäkin tarkkana, koska lauhtumisen yhteydessä esiintyy yleisesti kuuraliukkautta. Kuuraa voi muodostua tienpintoihin taivaan ollessa selkeä, vaikka ilman lämpötila olisi reilusti plussan puolella, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt