Korona-ajan pääsiäispupuja Itävallassa. LEHTIKUVA/AFP

Sää kylmenee pääsiäiseksi

Pääsiäisen pyhinä sataa paikoin vettä, räntää ja lunta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpötila kohoaa päivisin noin viiteen asteeseen Lappia lukuun ottamatta, jossa on päivisinkin pakkasta.

Pitkäperjantaina ja lauantaina Suomessa vallitsee kylmä luoteisvirtaus. Pilvisyys on vaihtelevaa, ja paikoin tulee lumikuuroja, etelässä myös räntäkuuroja.

– Äkilliset lumikuurot voivat heikentää näkyvyyttä ja ajokeliä paikallisesti, sanoo päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle Ilmatieteen laitokselta.

Sunnuntaina Suomeen saapuu laaja matalapaine lännestä. Sade tulee etelässä vetenä ja räntänä, maan keski- ja pohjoisosissa pyryttää lunta.

Sateiden väistyttyä maanantai on enimmäkseen poutainen päivä, mutta voimakkaassa ja kylmässä luoteisvirtauksessa esiintyy joitakin lumikuuroja. Tuuli yltyy merellä kovaksi, jopa myrskyksi.

Lämpötila painuu öisin pakkasen puolelle suuressa osassa maata. Yleisesti pakkasta on -1 asteesta -10 asteeseen, etelässä lämpötila on nollan molemmin puolin. Päivisin lämpötila kohoaa plussalle viiden asteen molemmin puolin. Vain Lapissa, etenkin sen pohjoisosassa, lämpötila jää päivälläkin pakkasen puolelle.

Ennusteen epävarmuus kasvaa sunnuntaina, sillä lännestä lähestyvän matalapaineen reitti ja voimakkuus ovat vielä epävarmoja.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt