Sikoja karsinassa. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

S-Pankki aikoo sijoitusrahastoa ruoka-alalle

S-ryhmä kertoo haluavansa vauhdittaa kotimaista ruokasektoria.

S-Pankki selvittää mahdollisuuksia perustaa innovaatioita tukeva ruoka-alan pääomasijoitusrahasto.

– Sijoitamme siihen tietysti myös itse, mutta liikkeellelähdön varmistamiseen tarvitsemme mukaan myös kumppaneita, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä kertoo tiedotteessa.

Rahasto noudattaisi vaikuttavuussijoittamisen periaatteita ja sijoittaisi ruoka- ja teknologia-alojen risteyksessä toimiviin kasvuvaiheen yrityksiin.

– Me S-ryhmässä uskomme vahvasti, että ruoka-ala voi olla yksi Suomen kasvun vetureista. Tulevaisuuden ruoantuotannossa ja teknologioissa on Suomelle valtavia mahdollisuuksia, Heikkilä toteaa.

Kaupparyhmä rahoittaa kevään aikana myös tulevaisuuteen kurkottavan ajatusharppaamon. Sen tehtävänä on tuottaa koko ruoka-alan käyttöön parempaa ymmärrystä uusista teknologioista ja tulevaisuuden haasteista.

Lisäksi osuuskaupparyhmä tarjoaa maataloustuottajille tulevaisuusvalmennuksia yhdessä ProAgrian kanssa. Tavoitteena on kehittää erityisesti ilmastoyrittäjyyttä.

– Kaupalla on paljon tietoa kulutustrendeistä ja tiedon saaminen osaksi maatilojen liiketoiminnan kehittämistä tuo kaivattua näkymää tulevaisuuteen. kertoo ProAgria Etelä-Suomen toimitusjohtaja Ari Toivonen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt