Ryöppy rahaministerille: ”riitelijä”, ”iloitsee säästöjen kaatamisesta”, ”johtaa Kreikan tielle”

Kokoomuksen Ben Zyskowiczin mielestä ”Riitelijä-Rinne voisi katsoa peiliin”.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz ihmettelee tiedotteessaan Sdp:n puheenjohtajan valtiovarainministeri Antti Rinteen intoa syytellä kokoomusta siitä, ettei puolue pitäisi sovitusta kiinni.

Kokoomusedustaja piirtää tiedotteessaan Rinteestä kuvaa.

– Meidän on mentävä kauas ajassa taaksepäin löytääksemme sellaisen valtiovarainministerin, joka koko kautensa keskittyy vesittämään ja kaatamaan jo sovittuja säästöjä ja sitten iloitsee näkyvästi siinä onnistuessaan, Zyskowicz aloittaa.

Zyskowicz kertaa Rinteen luvanneen jo Sdp:n puheenjohtajakamppailussaan muuttaa hallituksen talouspolitiikan linjaa.

– Tähän hän on määrätietoisesti myös pyrkinyt yrittämällä purkaa hallituksen kehyspäätöksissä ja rakennepaketissa sovittuja säästöjä, kuten perhepaketin ja toisen asteen koulutuksen säästöt.

Zyskowicz pitää johdonmukaisena, että Iltalehden vaalikoneessa Rinne on nyt lisäksi ilmoittanut haluavansa perua jo tehdyt lapsilisäleikkaukset, joita hän on ollut hallituksessa itse ajamassa..

– Antti Rinne on johdonmukaisesti kaatanut säästöjä ja pyrkinyt lisäämään menoja. Rinne on esittänyt milloin lapsivähennystä, milloin eläkevähennystä, takuueläkkeen korotusta ja hallituksen sopimien säästöjen perumista. Rinteen linja johtaa kohti hallitsematonta velkaantumista ja Kreikan tietä, Zyskowicz toteaa.

– Aina ennen kaikki Suomen valtiovarainministerit ovat pyrkineet hillitsemään valtion menojen kasvua, josta kyllä kaikki muut ministerit pitävät huolta. Tämä on valtiovarainministerin keskeinen tehtävä kaikissa maissa.

Ben Zyskowiczin mielestä ensi vaalikaudella ei voida edetä siten, että lähes kaikki säästöt vesitetään. Hänen mukaansa jopa oppositiopuolue keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on Iltalehden vaalikoneessa ilmoittanut aiempia kantojaan peruen, että ei ole puuttumassa lapsilisiin tehtyyn leikkaukseen. Lisäksi Sipilä on leikkaamassa lapsilisien indeksikorotuksia.

– Rinne ja Sipilä ovat molemmat epäilemättä laskutaitoisia miehiä. Mutta nähtävästi vain toinen ymmärtää, mitä kello on Suomessa lyönyt, Zyskowicz toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt