Ruumiinavaukset todistavat kemiallisten aseiden käytön – Venäjä syyttää kapinallisia

Turkissa tehdyt ruumiinavaukset todistavat turkkilaislähteiden mukaan, että Syyrian hallinto käytti kansalaisiaan vastaan kemiallisia aseita.

– Ruumiinavaukset tehtiin kolmelle kuolleelle sen jälkeen, kun ne tuotiin Idlibistä. Ruumiinavausten tulokset vahvistavat, että kemiallisia aseita käytettiin, Turkin oikeusministeri Bekir Bozdag sanoi Al Jazeeran mukaan turkkilaiselle Anadolu-uutistoimistolle.

Ministerin mukaan tieteellinen tutkimus vahvistaa myös sen, että nimenomaan Syyrian presidentti Bashar al-Assad olisi vastuussa kemiallisten aseiden käytöstä. Hän ei kuitenkaan antanut enempää tietoja.

Khan Sheikhoun kaupungissa Syyrian Idlibin lähellä tehdyssä kaasuiskussa kuoli tiistaina 52 aikuista ja 20 lasta. Silminnäkijöiden mukaan uhrit kärsivät kouristuksista, oksentelusta ja tukehtumisesta.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö totesi lausunnossaan keskiviikkona, että todisteet viittaavat sekä kloorin että sariinin käyttöön.

Venäjä ja Syyria kiistävät, että Syyria olisi käyttänyt kemiallisia aseita.

Venäjän ja Syyrian selityksen mukaan kapinalliset olisivat valmistaneet alueella kemiallisia aseita, ja Syyrian ilmavoimien isku olisi kohdistunut kapinallisten kemikaalitehtaaseen.

Keskiviikkona Syyria on jatkanut hyökkäystään Idlibin provinssissa. Ilmaiskuissa kuoli ainakin 27 ihmistä, joista 13 oli lapsia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt