Russia Today uutisoi USA:n hävittäjien harjoituksista ”yhä puolueettomassa” Suomessa

Venäjän valtion median mukaan Suomi on viime aikoina viestitellyt olevansa entistä avoimempi Naton suhteen.

Venäjän valtiollinen RT eli aiempi Russia Today pui tästä löytyvässä jutussaan Suomessa toukokuussa järjestettäviä ilmaharjoituksia, joihin osallistuu amerikkalaisia F-15 -hävittäjäkoneita. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun amerikkalaishävittäjät operoivat Suomesta.

RT kertoo Suomen ilmavoimien perustelevan yhteisiä harjoituksia ”käsityksellä Venäjän kasvaneesta sotilastoiminnasta”.

”Perusteet sille, että Yhdysvaltojen armeija kutsutaan yhteisiin harjoituksiin, vaikuttavat identtisiltä niiden kanssa, joita itäisen Euroopan Nato-maat ovat viime aikoina toistelleet”, RT toteaa.

Julkaisu luonnehtii Suomea lainausmerkein ”edelleen ’puolueettomaksi’ (neutral) valtioksi”. Uutisessa todetaan, että Suomi on viime aikoina viestittänyt olevansa nyt aiempaa avoimempi Naton jäsenyydelle.

”Se on ajatus, joka sai Moskovan varoittamaan ’seurauksista’, joita sillä voisi olla Suomen ja Venäjän välisille hyville naapuruussuhteille.”

Uutisen lopuksi kerrotaan Suomen ja Venäjän hyvistä kauppasuhteista ja muistutetaan, että vaikka ruoan vienti onkin kärsinyt pakotteiden seurauksena, on energiasektorilla nähty kehitystä. Tällä viitataan Rosatomin ydinvoimalahankkeeseen.

Kommentit