Ruotsin moderaattien puheenjohtaja Ulf Kristersson. LEHTIKUVA/AFP

Ruotsin yleisradion puolueellisuudesta halutaan selvitys

Kokoomuspuolue haluaa selvittää Ruotsin yleisradion puolueellisuutta.

Ruotsin pääoppositiopuolue maltillinen kokoomus haluaa vähentää Ruotsin yleisradion rahoitusta ja aloittaa selvityksen yleisradion väitetystä vasemmiston suosimisesta, Ruotsin The Local kertoo.

Selvitystyöryhmästä äänestettiin moderaattien Vesteråsin kokouksessa. Sen on määrä pohtia, miten SVT-televisiokanava, Ruotsin radio SR ja opetusohjelmiin keskittyvä UR voitaisiin tulevaisuudessa ”kutistaa, virtaviivaistaa ja tehdä asianmukaisemmiksi julkisen palvelun näkökulmasta”.

– Pääongelma on siinä, että tämä julkinen palvelu on vasemmistolle puolueellinen, kansanedustaja Edward Riedl totesi kokouksessa järjestetyssä väittelytilaisuudessa.

Kansanedustaja Annicka Engblom kertoi, ettei asiasta ole suostuttu keskustelemaan. Hänen mukaansa yleisradion johto ei ole ottanut valituksia tosissaan.

Paikallispoliitikko Matilda Ekebladin mukaan Ruotsin yleisradion sisällöt keskittyvät puolestaan liikaa kevyeen viihteeseen vailla selvää yleistä etua.

– En halua maksaa ylipainoisista koirista tai siitä, miten papit löytävät rakkauden, Ekeblad sanoi.

Moderaattien kokous linjasi, että valtion tulee yhä tukea yleisradiota, mutta sille tulisi ohjata ”huomattavasti vähemmän verovaroja” kun nyt.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt