Johan Carlson. LEHTIKUVA / AFP Jonathan Nackstrand

Ruotsin terveysviranomainen puolustaa koronastrategiaa

Ruotsin linja on koronasulkua kestävämpi, Johan Carlson sanoo.

Ruotsin terveysviranomaisen Folkhälsomyndighetenin pääjohtaja Johan Carlson arvostelee maailmalla nähtyjen koronasulkujen kestävyyttä, uutisoi Expressen. Siinä missä Ruotsin koronastrategia on pitkälti nojannut vapaaehtoisuuteen ja suosituksiin, ovat useat maat ryhtyneet järeämpiin toimiin viruksen leviämisen estämiseksi.

Useissa maissa koronasulkuja ja rajoituksia on jo kertaalleen ehditty poistaa, mutta nyt tartuntojen lisääntyminen on pakottanut maat jälleen tiukentamaan toimiaan. Carlson pitää tätä strategiaa vavahtelevana ja kestämättömänä.

– Meidän lähestymistapamme tähän oli se, että tästä ei päästä nopeasti eroon. Tarvitsemme toimia joiden kanssa voi elää pitkään. Näin katsoimme jo maaliskuussa, Carlsson kuvailee Ruotsin strategiaa Svenska Dagbladetin haastattelussa.

Yhteiskunnan sulkemisen sijasta Carlsson suosittelee tartuntaketjujen tehokasta jäljittämistä sekä yksittäisten ihmisten asettamista karanteeniin.

Ruotsissa koronaan on sairastunut 74 898 henkilöä. Tautiin on kuollut 5526 ihmistä. Viranomaiset eivät päivitä koronalukuja viikonloppuisin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt