Ruotsin poliisi jakoi Älä Kähmi -rannekkeita, festareilla useita raiskauksia

Rannekekampanjalla pyrittiin estämään tyttöjen kähmintää. Festivaaleilla koettiin seksuaalirikosten vyöry.

Ruotsin poliisi kertoi rannekekampanjastaan tässä. Rannekkeissa lukee Poliisin Suojaama – Älä Kähmi (Polis avspärrat – Tafsa inte) ja niitä on jaettu festivaaleilla.

Poliisin mukaan ranneketta ei tarkoitettu suojaamaan, vaan tavaksi saada useammat nuoret ajattelemaan tekojaan. Uhreja kehotettiin ilmoittamaan tapauksista.

Bråvallan musiikkifestivaaleilta viikonvaihteessa tehtiin ainakin neljä raiskaus- ja yli kymmenen ahdisteluilmoitusta. Nuoret naiset kertovat tulleensa raiskatuiksi konserttien aikana, yksi heistä esiintymislavan edessä. Myös muilla festivaaleilla tapahtui ahdisteluja, joissa poliisin mukaan oli kyse turvapaikanhakijanuorista.

Amerikkalainen Breitbart ällisteli Ruotsin poliisin kampanjaa jo ennen viikonvaihdetta. Julkaisu huomautti, että enemmistö seksuaaliahdistelijoista on todennäköisesti siirtolaisia, jotka todennäköisesti eivät osaa lukea rannekkeen tekstejä.

Ruotsin moderaattien puheenjohtaja Anna Kinberg Batra sanoo Svenska Dagbladetissa olevansa ”raivoissaan ja pettynyt, että tällaista voi jälleen tapahtua”.

Vastaavat tapaukset ovat kuohuttaneet Ruotsia aiemminkin. Kahden viime vuoden aikana Sthml-festivaaleilla olleita teinityttöjen ahdisteluja siirtolaisjengien toimesta peiteltiin. Tänä kesänä raiskauskohu oli jo Summerbust-festivaalien aikana.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt