LKS 20180719 Aerial image shows the Forest fires burning near Ljusdal, Sweden on July 18, 2018. / AFP PHOTO / TT NEWSAGENCY AND TT News Agency / Maja SUSLIN / - LEHTIKUVA / AFP

Ruotsin metsät palavat, ulkomailta tulee apua

Metsäpalotilanne on pahin Gävleborgin, Taalainmaan ja Jämtlandin lääneissä.

Ruotsin palokunnan apuna ovat niin puolustusvoimat kuin kodinturvajoukotkin, mutta osa paloista on jo niin pahoja, esimerkiksi Gävleborgin Ljusdalissa, ettei niitä saada enää hallintaan. Gävleborgissa on yritetty tehdä vesipommitusta ilmasta käsin.

Lauantai-aamuna Aftonbladetin mukaan metsäpalo uhkasi jo Västernorrlandin läänissä Härnosandissa, jossa se uhkaa jo E4-moottoritien liikennettä. Lauantaisääolosuhteet olivat kuitenkin suosiollisemmat ja liikenne on jatkunut entisellään. Lauantai-iltana uusimmat palot olivat Uppsalan läänissä, mm. Hebyn ja Salan välillä.

Apua Ruotsiin saapuu myös ulkomailta, kuten Saksasta, Puolasta, Liettuasta, Itävallasta ja Portugalista. Lisäksi Saksasta ja Liettuasta lähetetään ainakin yhteensä kuusi helikopteria. Ranska ja Italia taas lähettivät alkuviikosta sammutuskoneet. Lauantaina Ruotsin poikkeustilavirasto MSB hyväksyi vielä Ranskan tarjouksen sammutuslaiteistosta 60-henkisine miehistöineen.

 

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt