Ruotsin keskustan puheenjohtaja Annie Lööf. LEHTIKUVA / AFP

Ruotsin keskusta ei tue Stefan Löfveniä pääministeriksi

Keskustajohtaja Annie Lööfin mukaan sosiaalidemokraatit hukkasi annetun mahdollisuuden hallitusyhteistyöhön.

Ruotsin keskustan puheenjohtaja Annie Lööfin mukaan keskusta aikoo äänestää sosiaalidemokraattien Stefan Löfvenin pääministeriyttä vastaan parlamentin äänestyksessä. Annie Lööf kertoi maanantaina tiedotustilaisuudessa, että edellytyksiä hallitusyhteistyölle sosiaalidemokraattien kanssa ei ole.

− Keskusta päätti antaa demareille viimeisen mahdollisuuden. Viimeisen viiden päivän aikana on etsitty mahdollisuuksia yhteistyölle. Valitettavasti lopputulos ei ole yhteistyö, Annie Lööf sanoi SVT:n mukaan.

− Olemme edenneet joissakin asiakysymyksissä, mutta erot ovat kuitenkin liian suuret, jotta voisimme tukea Löfveniä äänestyksessä, hän lisäsi.

Annie Lööfin mukaan demarit eivät ole kyenneet olla ”riittävän täsmällisiä” asumis- ja työmarkkinauudistuksissa. Hänen mielestään vasemmistoliiton vaikutusvalta demareihin on ”erittäin ongelmallista”.

− Stefan Löfven ei ole pystynyt katkomaan siteitä vasemmistopuolueeseen. Halusin, että keskustelut olisivat johtaneet johonkin konkreettiseen. Sosiaalidemokraatit eivät käyttäneet mahdollisuutta hyväkseen.

Keskustajohtaja kertoo nyt tehneensä voitavansa.

− Puhemies päättää jatkoprosessista, hän sanoo.

Löfvenin on määrä kertoa hallitustunnustelujen tuloksista puhemies Andreas Norlénille, joka päättää, miten prosessi tästä eteenpäin etenee.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt