Ruotsin poliisi. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Ruotsalaisten mitta on tullut täyteen”

Keskustaedustajan mukaan maahanmuuttajat ovat länsinaapurissa miljardien eurojen kuluerä.

Kansanedustaja Hanna-Leena Mattila (kesk.) kirjoittaa Suomenmaassa olevansa järkyttynyt jengiväkivallasta Helsingin seudulla.

– Osaammeko välttää Ruotsin virheet kotouttamispolitiikassa, hän kysyy kirjoituksessaan.

Mattila muistuttaa, että Ruotsissa on kokemusta maahanmuuttajista pidemmältä ajalta kuin Suomessa.

– Ruotsin liberaali maahanmuuttopolitiikka ei ole hyödyttänyt maan bruttokansantuotetta yli 20 vuoteen. Maahanmuuttajat ovat siellä miljardien eurojen kuluerä, hän toteaa.

Keskustaedustaja kirjoittaa, että länsinaapurissa ongelmat ovat viime vuosina kärjistyneet. Hänen mukaansa työttömyys, alhainen koulutustaso ja rikollisuus ovat yliedustettuina maahanmuuttajien keskuudessa.

– Ruotsalaisten mitta on tullut täyteen väkivaltaisuuksista, jotka eivät ole pikku nujakointeja vaan hyökkäyksiä automaattiasein ja räjähtein. Isoissa kaupungeissa on alueita, jonne poliisi ei mielellään mene. Yhteiskunnan sosiaalietuuksia käytetään räikeästi hyväksi.

Suomessa on Mattilan mukaan jatkettava ”pidättäytyvää linjaa” humanitäärisessä maahanmuutossa. Näin hänen mukaansa vältetään Ruotsin virheet.

– Maahamme tulee ottaa vain sen verran pakolaisia, että pystymme varmasti resursoimaan tarvittavat tukitoimet kotouttamiseen, sillä se ei tapahdu itsestään.

Kansanedustaja muistuttaa, että jengiväkivallan takia ei saa kuitenkaan leimata kaikkia maahanmuuttajataustaisia nuoria.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt