Tukholma lokakuun iltahämärässä. TT / LEHTIKUVA / JONAS EKSTRÖMER

Ruotsissa oma vakava ahdistelupaljastus – tv-julkkis jäähylle

Ruotsin TV4-kanavan suositun ohjelman vetäjää epäillään naispuolisten työtoveriensa ahdistelusta.

Aftonbladetin mukaan useat henkilöt ovat syyttäneet TV4:n suositun Äntligen hemma -ohjelman vetäjää Martin Timelliä rasismista, homofobiasta ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Julkisuudessa esitettyjen syytösten mukaan hän olisi muun muassa painellut naispuolisen työtoverinsa rintoja hississä ja tunkenut juhlissa kätensä toisen nuoren naisen haaroihin. Lisäksi hänen väitetään kertoneen homofobisia ja rasistisia vitsejä sekä tyrannisoineen koko toimitusta huutamalla ja alaisiaan halventamalla.

Syytöksiä esittäneiden henkilöiden mukaan TV4 on kaiken lisäksi yrittänyt peitellä miehen tekosia useiden vuosien ajan.

Torstaina TV4 katsoi syytösten olevan siinä määrin vakavia, että Timell on laitettu jäähylle ja hänen ohjelmansa esittäminen toistaiseksi keskeytetty.

Perjantaina TV4 kertoi tiedotteessaan saaneensa tietoja erään suuren ohjelmaformaattinsa toimituksessa esiintyneistä epäkohdista. Yhtiö kertoi tutkivansa parhaillaan tietoja saadakseen tapahtumista oikean kuvan, mutta tunnusti samalla, että ongelmiin ei ole kiinnitetty ajoissa huomioita.

– Tämä on ala-arvoinen todistus meille organisaationa, vastuullisille johtajille ja kulttuurille, josta minä itse olen viime kädessä vastuussa, TV4:n toimitusjohtaja Casten Almqvist toteaa tiedotteessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt