X
SULJE MAINOS
Asiakas Lidl-kauppaketjun myymälässä Helsingin Kampissa. LEHTIKUVA / OLIVIA RANTA

Ruokakaupan kasvu yhä vahvaa

Koko kaupan kehitys oli vähittäiskauppaa lukuunottamatta syyskuussa heikkoa.

Vähittäiskaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 3,4 prosenttia vuodentakaisesta. Myynnin määrä kasvoi 3,7 prosenttia. Vähittäiskaupan toimialoista eniten kasvoivat päivittäistavara- ja tavaratalokauppa.

Päivittäistavarakaupan liikevaihto oli syyskuussa 6,5 prosenttia ja tavaratalokaupan 3,6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Erikoiskaupassa liikevaihto jäi edellisvuoden tasolle, mutta myynnin määrä kasvoi kaksi prosenttia.

Tukkukaupassa liikevaihto laski 3,1 prosenttia vuodentakaisesta. Myynnin määrä kohosi sen sijaan vajaan prosentin. Autokaupassa liikevaihto väheni tasan prosentin, ja myynnin määrä laski 2,3 prosenttia.

Koko kaupan liikevaihto supistui syyskuussa työpäiväkorjattuna 0,7 prosenttia vuodentakaisesta. Vähentyminen johtui hintojen laskusta, sillä myynnin määrä kasvoi vuodentakaisesta 1,4 prosenttia.

Edellisestä kuukaudesta kaupan liikevaihto kasvoi syyskuussa kausitasoitettuna 0,1 prosenttia ja myynnin määrä 0,2 prosenttia.

Edelliseen kuukauteen verrattuna kaupan liikevaihto ja myynnin määrä ovat olleet joka kuukausi aavistuksen verran kasvussa huhtikuun romahduksen jälkeen.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt