X
SULJE MAINOS

Ruohonen-Lernerin kommentti herättää kiukkua – ”Ette te täditkään kuuminta hottia ole”

Perussuomalaisen lausunto synnytti keskustelun tasa-arvosta työelämässä.

Kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lernerin (ps.) arviota nuorten naisten palkkaamisesta on aamun ajan puitu runsaasti sosiaalisessa mediassa.

– Anteeksi MITÄ? ihmetteli kansanedustaja Lasse Männistö (kok.).

Ruohonen-Lerner sanoi Helsingin Sanomissa, että nuorten naisten palkkaamisessa on ongelmansa.

– Kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin nuoria naisia. Viisain olisin ollut kun olisin ottanut vuonna 2007 nuoren miehen avustajaksi, ei olisi tullut äitiysloman sijaisia ja sijaisen sijaisia.

Lausunto oli kommentti lehden kysymykseen, miksi Ruohonen-Lernerin avustaja on vaihtunut viisi kertaa tämän vaalikauden aikana.

MTV:n politiikan toimituksen esimies Timo Haapala epäili, että Ruohonen-Lernerin kommentti oli tarkoitettu ironiseksi heitoksi ”tässä tietoisessa väärinymmärtämisen maassa”. Akavan viestintäjohtaja Marjo Ollikainen sanoi, että ironiassa on omat ongelmansa.

– Tällaisten ”ironisten heittojen” takia korkeakoulutetuista naisista on määräaikaisina noin 40 prosenttia, Ollikainen sanoi.

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Ville Pernaa epäili, että kyseessä on ”kosto”.

– Jospa uusi ryhmänjohtaja Jari Lindström pääsisi selittämään ryhmäläisen puheita. Potut pottuina.

Pernaa viittasi siihen, että Ruohonen-Lerner joutui luopumaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta helmikuun alussa, ja paikan sai Lindström. Vaihdoksen jälkeen Ruohonen-Lerner sanoi kyllästyneensä siihen, että hän joutuu selvittelemään ryhmäläisten tekemisiä ja sanomisia.

VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen kiinnitti huomiota itse ongelmaan.

– Yrityksillä on monia hyviä syitä välttää ikääntyneitä ja nuoria naisia. Olisi parempi korjata lakeja kuin solvata ongelman esille nostajia.

Koomikko Lotta Backlund muistutti, että myös ikääntyneiden naisten työllistyminen on toisinaan vaikeaa.

– Voi Pirkko sun kanssas. Ette te vanhat täditkään mitään työmarkkinoiden kuuminta hottia ole, ni älä puhu tollasii. Muutetaan mielummin asiat!

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt