X
SULJE MAINOS

Ruohonen-Lerner selittelee kohulausuntoaan: Minua on syyllistetty

Kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoi Helsingin Sanomille kannattavansa mieluummin nuorten miesten kuin naisten palkkaamista.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner pahoittelee, jos hänen sanomisensa on ymmärretty väärin. Hän ei näe kuitenkaan syytä vetää sanojaan takaisin.

– Se oli provokatiiviseen kysymykseen provokatiivinen vastaus, Ruohonen-Lerner kommentoi asiaa Verkkouutisille.

Ruohonen-Lerner sanoi tänään Helsingin Sanomille, että ”Kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin nuoria naisia. Viisain olisin ollut, kun olisin ottanut vuonna 2007 nuoren miehen avustajaksi, ei olisi tullut äitiysloman sijaisia ja sijaisen sijaisia.”

Vastaus liittyi toimittajan kysymykseen ”Miksi ihmissuhteet eivät toimi?” liittyen Ruohonen-Lernerin tiuhaan vaihtuneisiin avustajiin.

– Minua on syyllistetty siitä, että minulla on ollut useampia avustajia, Ruohonen-Lerner sanoo.

Ruohonen-Lerner selittää vaihtumisia muun muassa sillä, että äitiyslomalaiselle on täytynyt palkata sijainen, minkä hän on taas ”reiluna työnantajana” sallinut lähtevän kesken kauden jos tiedossa on ollut paremmin palkattu vakituinen työpaikka.

– Se oli provokatiivinen vastaus. Se oli liian tiiviissä paketissa eikä täysin vastannut käytyä keskustelua asiasta, Ruohonen-Lerner katsoo.

Ruohonen-Lerner painottaa kannattavansa miesten ja naisten täydellistä tasa-arvoa työelämässä.

Hän myöntää, että ”muotoilut olisivat ehkä voineet olla toisenlaisia”.

– Pahoittelen, jos joku on siitä loukkaantunut.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt