”Ruoan hinta ei voi mennä elintarviketurvallisuuden edelle”

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) on huolissaan brasilialaisen lihan tuonnista EU:n sisämarkkinoille.

Brasiliassa viime viikolla paljastuneen korruptioskandaalin seurauksena EU:n alueelle on voinut päätyä mädäntyneitä tai salmonellan saastuttamia lihatuotteita.

Maan lihateollisuus on lahjonut brasilialaisia politiikkoja ja terveysviranomaisia ummistamaan silmänsä sen epähygieenisiltä toimintatavoilta.

Petri Sarvamaa vaatii komissiolta välittömiä toimenpiteitä.

– Olen pyytänyt komissiolta tietoja siitä, miten se aikoo toimia, harkitaanko brasilialaiselle lihalle tuontikieltoa ja mitä kriteereitä Brasilian on täytettävä ennen kuin mahdollinen tuontikielto voitaisiin jossain vaiheessa purkaa, hän sanoo tiedotteessaan.

Sarvamaan mukaan valmiudet pitää huolta elintarvikkeiden turvallisuudesta vaihtelevat suuresti EU:n eri jäsenvaltioiden välillä.

– EU:n on varmistettava rajojensa sisälle tuotavan ruoan turvallisuus, Sarvamaa korostaa.

Euroopan parlamentti hyväksyi 15. maaliskuuta uudet säännöt, joilla pyritään tiukentamaan elintarviketarkastuksia sekä jäsenvaltioissa että EU:n ulkopuolisissa maissa.

Toimittajan uransa aikana Sarvamaa kertoo tehneensä isoja juttuja tuontilihan puutteellisesta elintarviketurvallisuudesta.

– Mahdollisimman halvalla tuotettua lihaa tarjotaan meillä esimerkiksi lapsille kouluissa ja vanhuksille hoitokodeissa. Tiukoista kustannuspaineista huolimatta tarjottavan ruoan on oltava ensisijaisesti turvallista. Tästä olen ollut jo pitkään huolissani. Ruoan hinta ei voi mennä elintarviketurvallisuuden edelle, Sarvamaa toteaa.

Lue myös: Brasilian ongelmalaitoksista on tuotu lihaa myös Suomeen

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt