Suomalaisessa rokotusjärjestyksessä terveyshenkilöstö on saanut koronarokotuksia ensimmäisenä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Rokotusten ajanvaraukset pian väestön käyttöön

HUSin tuottama ajanvarausjärjestelmä avattiin sote-ammattilaisille tällä viikolla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) itsepalveluna toimiva ajanvarausjärjestelmä otetaan käyttöön kansalaisten rokotusajanvarauksiin tammikuun lopussa pääkaupunkiseudulla, kun ikääntyneiden ja riskiryhmien rokotukset alkavat, tiedotteessa todetaan.

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 8. joulukuuta kuntien yhteisen ajanvarausjärjestelmän käyttöönotosta. Järjestelmän tuottaa HUS.

Järjestelmä on kuluvalla viikolla otettu käyttöön sote-ammattilaisten ajanvarauksiin. Tällä hetkellä rokotetaan koronapotilaita hoitavaa terveydenhuollonhenkilöstöä sekä ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan henkilöstöä ja asukkaita.

Muulle väestölle ajanvaraus avautuu tammikuun lopussa. Asukkaiden rokotusten järjestämisestä vastaavat kunnat.

Hankinnan kiireellisyyden vuoksi hankinta on tehty suorahankintana HUSissa jo käytössä olleen ajanvarausjärjestelmän laajennuksena.

Apotti-järjestelmää ajanvarauksissa ei voi käyttää yhteisrokotuspisteillä, koska rokotuksista vastaavat kunnat ja HUS-alueen kunnista Apotti on käytössä vain Vantaalla.

Kuntatasolla rokotusyhteistyötä on tehty myös työterveysyksiköiden ja yksityisten palveluntarjoajien kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt