Turisteja Mallorcalla 29. maaliskuuta. LEHTIKUVA / AFP Jaime Reina

Rokotteiden myötä matkailua yli 130 maahan – näin se kävisi

Britannian hallitusta kehotetaan sallimaan matkat vähäisen tartuntariskin alueille.

Britanniassa valmistaudutaan purkamaan koronarajoituksia ja avaamaan matkailua vauhdikkaasti sujuneen rokotehankkeen myötä.

Pääministeri Boris Johnsonin hallitukselle esitetyn tutkimuksen mukaan korkea rokotekattavuus ja virustestaus vähentävät huomattavasti kesälomien matkailuun liittyviä riskejä. Matkailun sallimista suositellaan yli 130 maahan, kertoo The Times.

Lista kattaa myös sellaisia maita Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Karibian alueella, joiden infektiomäärät ovat Britanniaa suurempia.

Hallituksen tavoitteena on avata kansainvälistä matkailua toukokuun puolivälistä lähtien. Palaaville matkailijoille tehdään todennäköisesti virustestejä niin kauan kuin virusmuunnosten jäljittämiselle on tarvetta. Nykyisin Britannia edellyttää maahan saapuvilta karanteenia ja kahta virustestiä kahdeksan päivän kuluessa.

Vain välttämättömäksi luokiteltu matkailu on sallittua lähes 6 000 euron sakon uhalla.

Hallituksen arvellaan päätyvän liikennevalomalliin, jossa punaiseksi luokiteltuihin maihin matkustaminen olisi kokonaan kiellettyä. Keltaisessa ryhmässä vaatimuksena olisi karanteeni sekä virustesti ennen lentoa ja saapumisen yhteydessä.

Vihreälle listalle lukeutuviin maihin matkaavilta vaadittaisiin vain 15 minuutissa tuloksen kertovaa pikatestiä.

– Ihmiset voivat hyväksyä kesälomien uhraamisen, jos se tarkoittaa lisää vapauksia kotimaassa. On myös huomautettu, että tämä voisi lisätä kotimaista kulutusta Britanniassa, hallituslähde kertoo.

Maanantaina 40 konservatiivien kansanedustajaa vaati pääministeriä sallimaan mahdollisimman pian matkailun matalan tartuntariskin maihin. Lentoalan yhtiöt ovat varoittaneet massiivisista tappioista, jos rajoituksia jatketaan vielä kesällä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt