X
SULJE MAINOS
Kasvomaskeista muistuttava lappu Los Angelesissa 19. heinäkuuta. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Mario Tama

Sadasta sairaalaan joutuneesta 97 ei ole saanut rokotetta

USA:n uusi korona-aalto on ”rokottamattomien pandemia”.

Koronaviruksen deltamuunnoksen varoitetaan leviävän vauhdilla eri puolilla Yhdysvaltoja. Päivittäisiä tapauksia on ollut viikon aikana keskimäärin 32 300 eli 66 prosenttia enemmän kuin viikkoa aiemmin.

Muutosta 14 päivän takaiseen tilanteeseen on 145 prosenttia. Päivittäisiä kuolemantapauksia on kymmenen prosenttia aiempaa enemmän eli noin 260 kappaletta.

CNN:n mukaan sairaalahoidon tarve on myös nopeassa kasvussa. Koronapotilaita on tällä hetkellä sairaaloissa 24 923 eli 50 prosenttia enemmän kuin kaksi viikkoa sitten.

Tautikeskus CDC:n johtaja Rochelle Walensky sanoo, että yli 97 prosenttia sairaalaan joutuneista ei ole hankkinut rokotetta. Kuolemantapauksista 99,5 prosenttia on kirjattu rokottamattomilta.

– Tästä on tulossa rokottamattomien pandemia, Walensky sanoi tiedotustilaisuudessa.

Vasta 49 prosenttia amerikkalaisista on saanut täyden suojan eli kaksi annosta rokotteiden hyvästä saatavuudesta huolimatta.

Kaliforniassa positiivisten virusnäytteiden osuus on noussut 4,1 prosenttiin. Lukema oli vain 0,7 prosenttia vielä kesäkuun alussa ennen rajoitustoimien purkamista. Tapausmäärät ovat nyt nousseet kohti talven epidemiahuipun tasoa.

Floridan yliopistollisen sairaalan infektio-osaston johtaja Chad Neilsenin mukaan potilasmäärät ovat kasvaneet paljon nopeammin kuin tammikuussa.

– Pula henkilökunnasta on alkanut vaikuttaa toimintaamme täällä ja muualla Jacksonvillessa, Neilsen sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt