X
SULJE MAINOS
Koronarokote. LEHTIKUVA / AFP Stephane de Sakutin

Rokoteraivo repesi Saksassa – ”Täysi epäonnistuminen”

Rokotteita olisi pitänyt hankkia ajoissa enemmän, kriitikot sanovat.

Saksan olisi pitänyt hankkia rokoteannoksia huomattavasti nykyistä enemmän, kritisoivat useat asiantuntijat ja poliitikot viikonloppuna. Asiasta uutisoi Deutsche Welle.

Kolme osavaltiota, Berliini mukaan lukien, joutui aikaisemmin tällä viikolla keskeyttämään rokotukset annosten puutteen vuoksi. EU on saanut koronarokotteita Yhdysvaltoja ja Britanniaa vähemmän, sillä toistaiseksi ainoastaan Pfizerin ja BioNTechin rokotteella on unionissa myyntilupa. EU ei ole vielä saanut kaikkia varaamiaan rokotteita.

– Se mitä luvattiin EU:lle, ei tullut, vaan rokotteita on mennyt muualle. Näyttää siltä, että USA on ripeämpi ostaja kuin Eurooppa. Myös väkirikkaat maat tulevat, kuten Intia, kommentoi sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Saksassa tilannetta luonnehditaan suureksi ”epäonnistumiseksi”.

– Pidän tätä täytenä epäonnistumisena. Miksi he eivät varmuuden vuoksi tilanneet paljon enemmän rokotteita kesän aikana, kysyy neurologi Frauke Zipp Die Welt-sanomalehdessä.

Zipp toimii kansallisen tiedeakatemian neuvonantajana.

Saksan terveysministeri Jens Spahnin mukaan ”asiat sujuvat kuten suunniteltu”. Hallituspuolue SPD:n terveyspoliittisen asiantuntijan Karl Lauterbachin mukaan on kuitenkin ”valitettavaa”, että EU ei ostanut enempää Modernan rokotetta. Kyseinen rokote on jo saanut käyttöluvan Yhdysvalloissa.

EU:n olisi pitänyt ajoissa myös hankkia lisää Pfizerin ja BioNTechin rokotetta, Lauterbach toteaa sanomalehti Rheinische Postille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt