Verkkouutiset

RKP:n Henriksson: Internetistä on tullut viharetoriikan temmellyskenttä

Meillä kaikilla on sananvapaus, jokaisella on oikeus sanoa mielipiteensä. Sananvapautta tulee kuitenkin käyttää vastuullisesti, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hänen mielestään nyky-yhteiskunnassa, jossa internetistä on tullut viharetoriikan temmellyskenttä, meidän on syytä kysyä, miten voimme ehkäistä vihapuhetta verkossa.

– Kannamme kaikki vastuuta siitä, miten ilmaisemme itseämme, sanoo Anna-Maja Henriksson.

– Tämän päivän poliittisessa retoriikassa jokaisen vastuuntuntoisen poliitikon on mietittävä, miten omalla ilmaisullaan vaikuttaa yhteiskunnan ilmapiiriin. Meidän on laajalla rintamalla vastustettava vihaa, rasismia ja vainoa. Ääritoimijat eivät myöskään saa piiloutua sananvapauden taakse levittäessään rasismia ja vihapuhetta. Koskaan ei myöskään ole oikein väkivallalla tai väkivallan uhalla rajoittaa toisen oikeutta ilmaista mielipidettään, Henriksson sanoo.

Hänen mukaansa demokraattisessa yhteiskunnassa sananvapaus on yksi toimivan demokratian peruspilareista. Siksi meidän on myös varmistettava, että näitä oikeuksia ei käytetä väärin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)