X
SULJE MAINOS

RKP:n Haglund: Hyvinvointivaltion pelastamiseksi tarvitaan lisää maahanmuuttajia

RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglundin mukaan Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajia hyvinvointivaltion pelastamiseksi.

Tuoreen Elinkeinoelämän valtuuskunnan raportin mukaan Suomi tarvitsee vuosittain 34 000 nettomaahanmuuttajaa, jotta työvoima ei lähivuosikymmeninä supistuisi.

Marraskuussa Boston Consulting Groupin selvitys päätyi samanlaiseen lopputulokseen. Siinä todettiin, että maahanmuuttajien tarve on noin 400 000 vuoteen 2030 mennessä.

– Molempien raporttien viesti on selkeä: Suomi ei pärjää ilman maahanmuuttoa, Carl Haglund summaa.

– Koska haluamme jatkossakin ylläpitää laajan hyvinvointivaltion on meidän pikaisesti ryhdyttävä toimenpiteisiin maahanmuuton lisäämiseksi. Tämä tarkoittaa asenteiden muuttamista ja kotouttamispolitiikan kehittämistä. Nämä ovat myös RKP:n eduskuntavaaliohjelman tavoitteita, hän jatkaa.

Hänen mukaansa seuraavan hallituksen on ryhdyttävä toimenpiteisiin, jotta voimme lisätä työperäistä maahanmuuttoa.

– Viimeistään nyt on päästävä irti vanhentuneesta käsityksestä siitä että, maahanmuuttajat tulisivat Suomeen viemään ”meidän” työpaikkamme. Tämä koskee myös työmarkkinapolitiikkamme. Toivoisinkin aktiivista otetta työmarkkinaosapuolilta maahanmuuttajien työllistämisen edistämiseksi, Haglund sanoo tiedotteessaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt