Anna-Maj Henriksson piti rkp:n ryhmäpuheenvuoron eduskunnan täysistunnossa tiistaina. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

RKP:n Anna-Maja Henriksson: Hyvin harva uskoo sote-säästöihin

RKP:n puheenjohtaja myöntää, että hallituksen viimeisimmässä kehyksessä on paljon hyvääkin.

– On kuitenkin selvää, että suuret uudistukset siirtyvät seuraavan hallituksen vastuulle. Tällä viittaan välttämättömään perhevapaauudistukseen, täysin uuteen sosiaaliturvauudistukseen ja niihin työelämän rakenteellisiin ongelmiin, jotka ovat vielä ratkaisematta, opposition RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi tiistaina eduskunnassa.

Hänen mielestään on hyvä, että julkinen talous lähivuosina saavuttaa tasapainon ensimmäistä kertaa vuonna 2008 alkaneen talouskriisin jälkeen.

– Mutta pidemmällä aikavälillä on huomionarvoista, että kansantalouden tulevaisuudenkuva ei olekaan niin ruusuinen, kuin on maalailtu.

Hänen mukaansa hyvin harva uskoo, että sote-uudistus oikeasti johtaa kustannussäästöihin.

– Päinvastoin suuri osa siitä, mitä asiantuntijat ovat esittäneet julkisesti, osoittaa, että kustannukset tulevat nousemaan. Sen takia tämä on megaluokan kysymys – kysymys kolmen-neljän miljardin aukosta talouspolitiikan kivijalassa, Henriksson sanoi.

Hän painotti, että emme tarvitse sote-uudistusta, joka lisää byrokratiaa ja hallintoa, vaan tarvitsemme uudistuksen, joka tarttuu lääkäriin pääsyyn ja yhdenvertaisen hoidon saatavuuteen liittyviin puutteisiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt