Anders Adlercreutz. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

RKP: Työllisyystavoitteen saavuttamista ei saa vaikeuttaa

Taloudellisesti hyvinä aikoina on aiemmin RKP:n mukaan tehty päätöksiä, jotka ovat heikentäneet maamme kilpailukykyä.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Anders Adlercreutzin mukaan työllisyystavoitteiden saavuttamista ei ole varaa omatoimisesti vaikeuttaa.

– Olemme aikaisemminkin olleet samankaltaisessa tilanteessa. Taloudellisesti hyvinä aikoina olemme tehneet päätöksiä, jotka ovat heikentäneet maamme kilpailukykyä. Toivon, että kaikilla neuvottelupöytien ääressä istuvilla on jäitä hatuissaan ja että he tutustuvat huolella tutkimustuloksiin, Adlercreutz toteaa tiedotteessaan.

Hallitukssen työllisyystavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan hänen mukaansa monia erilaisia toimenpiteitä.

– Hallitusohjelmaan kirjattiin, ettei mitään toimenpidettä voi sulkea pois ratkaisuista. Oli sitten kyse aktiivimallista – jonka vaikutuksia Valtiontalouden tutkimuskeskus selvittää myöhemmin syksyllä julkaistavassa raportissaan – kilpailukykysopimuksesta tai muista konkreettisista toimenpiteistä on päätösten perustuttava perusteellisiin selvityksiin toimenpiteiden seurauksista. Meillä ei ole varaa omatoimisesti vaikeuttaa työllisyystavoitteiden saavuttamista, Adlercreutz varoittaa.

Hän viittaa myös Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen julkaisemaan raporttiin, jonka mukaan kilpailukykysopimus on vahvistanut Suomen kilpailukykyä viime vuosina.

– Tätä trendiä ei saa katkaista. Tiedämme kuitenkin, että kun työmarkkinaneuvottelut käynnistyvät varsinkin 24 tunnin lisäys vuotuiseen työaikaan tulee herättämään paljon keskustelua, Adlercreutz toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt