X
SULJE MAINOS
RKP:n Anna-Maja Henriksson. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

RKP: Surullinen luku Suomen poliittisessa historiassa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan Suomi tarvitsee harkitun sote-uudistuksen.

Anna-Maja Henrikssonin mielestä sote-uudistuksen täytyy keskittyy sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmiin, ei massiivisiin hallintouudistuksiin.

(Juha) Sipilän (kesk.) hallituksen sote-uudistus on surullinen luku Suomen poliittisessa historiassa. On selvää, että sote-uudistuksen valmistelu ei ole helppoa, sen tietävät kaikki poliittiset puolueet. Mutta minua on jo pitkään hämmästyttänyt hallituspuolueiden jääräpäisyys tässä asiassa. Sote-uudistus kaatui ongelmiin, jotka ovat olleet tiedossa jo kauan, ja josta muun muassa RKP:n on varoittanut useaan otteeseen, hän sanoo tiedotteessaan.

Henrikssonin mukaan seuraavalla vaalikaudella on tehtävä harkittu sote-uudistus, joka keskittyy niihin asioihin sosiaali- ja terveydenhuollossa, jotka ovat kaikkein eniten parannusten tarpeessa.

– Tarvitsemme lisää lääkäreitä terveyskeskuksiin ja paremman hoitotakuun, ihmisten on päästävä nopeammin hoitoon. Tämän vaalikauden opetus on, että uudistus on syytä tehdä vaiheittain, pienissä paloissa. Ilman massiivista hallintouudistusta, hän sanoo.

Henrikssonin mielestä Sipilän hallituksen eronpyyntö on syntyneessä tilanteessa oikea johtopäätös.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt