Pieni Sävsjö sijaitsee Jönköpingin läänissä ja Smålandin maakunnassa Etelä-Ruotsissa. Google Maps

Rikosilmoitus Ruotsissa: Demarit syyttivät muita arabiankielellä muslimivihasta

Muiden puolueiden varoitettiin luovan ’konflikteja ja paniikkia muslimien ja ruotsalaisten välille’.

Ruotsissa on noussut parlamenttivaalien alla suuri kohu pienen Sävsjön kunnan sosiaalidemokraattien Facebook-sivun väitteistä.

Nopeasti jakoja keränneessä arabiankielisessä tekstissä väitettiin moderaattien ja ruotsidemokraattien luovan konflikteja muslimiyhteisöä vastaan.

Tekstin tehnyt poliitikko on Expressenin mukaan nyt irtisanoutunut ehdokkuudestaan.

Jönköpingin läänin moderaatit tekivät asiasta rikosilmoituksen tiistaina.

Facebook-tekstissä demarit kehottivat levittämään viestiä kaikille tuntemilleen vaarassa oleville ja varoittivat maahan tulleita arabiankielellä näin:

– Haluamme muistuttaa, että rasistiset puolueet alkoivat äskettäin nousta mittauksissa ja se on suuri riski meille kaikille, siksi tulevaa vaalia pidetään ratkaisevana monelle meistä.

Tekstissä väitettiin tämän jälkeen, että moderaatit ja ruotsidemokraatit haluavat muuttaa monia muslimeja koskevia lakeja, sulkea moskeijat, kieltää hunnut alle 18-vuotiailta, kieltää halal-lihan, sulkea kaikki islamilaiset koulut, lähettää suuren määrän pakolaisia kotimaihinsa ja tehdä rikosilmoituksia vanhemmista saadakseen muslimilapset vanhemmiltaan.

– Pyydämme kaikkia ruotsalaisia ja erityisesti siirtolaistaustaisia äänestämään sosiaalidemokraatteja tai vasemmistopuoluetta tai ainakin ympäristöpuoluetta, koska se on vähemmän haitallista siirtolaisille ja erityisesti muslimeille.

Sosiaalidemokraattien valtakunnallinen lehdistöpäällikkö sanoo tekstiä täysin sopimattomaksi. Hän huomauttaa puoluepiirin poistattaneen tekstin heti kuultuaan siitä.

Moderaattien puoluesihteeri Gunnar Strömmer sanoo tietoja hyvin vakaviksi. Hän sanoo odottavansa puoluejohtaja ja pääministeri Stefan Löfvenin käyvän asian pohjia myöten läpi.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson sanoo tekstiä häpeämättömäksi ja toteaa, että ”koko heidän vaalikampanjansa tuntuu rakentuvan toisista puolueista valehtelulle”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt