X
SULJE MAINOS
Riikka Purra. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Riikka Purra: Ilmastotoimet nostavat sähkön hintaa liikaa

Perussuomalaisten mielestä Suomen pitää lykätä tavoitettaan olla hiilineutraali.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ehdottaa, että Suomi lykkää ilmastotavoitettaan. Nykytavoite on, että Suomen pitää olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, mutta Purran mielestä sitä pitää lykätä 15 vuodella.

– Suomen hallituksen ajamaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa on pakko maltillistaa ja hiilineutraalisuustavoite on siirrettävä vuoteen 2050 eli samaan vuoteen kuin EU:n tavoite, Purra vaatii.

Hiilineutraalisuus tarkoittaa, että Suomi päästää ilmakehään hiilidioksidia enintään niin paljon, kuin hiilinielut sitä sitovat.

Purra on huolissaan sähkön hinnasta. Hän sanoo, että EU:ssa on jo nyt miljoonia ”energiaköyhiä” ihmisiä, joiden rahat eivät riitä sähkö- ja lämmityslaskun maksamiseen.

– Monet suomalaiset perheet voivat kohdata saman tosiasian ensi kertaa tulevan talven pakkasilla, Purra ennustaa.

Sähkön ja lämmitysenergian hinta on kohonnut tänä vuonna EU:ssa merkittävästi, mutta Suomessa nousu on toistaiseksi ollut maltillista. Purran mielestä ilmastotoimet vaikuttavat energian hintaan Suomessa.

– On kyettävä ymmärtämään, että maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka nostaa autoilun ja asumisen hintaa, ruoan hintaa, muun liikkumisen hintaa, yrittämisen hintaa, teollisuuden hintaa. Ei kyse ole vain kunnianhimosta tai ilmastomyönteisyydestä vaan rahasta. Missä menee raja, kuinka paljon suomalaisen pitää maksaa?

Purra vaatii, että energianveroa kevennetään kohti EU:n minimitasoa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt