Verkkouutiset

Reserviläisliitto: Reserviläiskirjeet osoitus puolustuksemme vahvuudesta

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) pitää puolustusvoimien lähettämää reserviläiskirjeiden suurta määrää voimakkaana viestinä puolustuksemme vahvuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Harva valtio Euroopassa tai muuallakaan maailmassa voi kertoa omaavansa 900 000 sotilaallisen koulutuksen saanutta reserviläistä, jotka voidaan tarvittaessa kutsua puolustamaan isänmaata, Mikko Savola toteaa tiedotteessaan.

Puolustusvoimien lähettämät kirjeet alkavat saapua vastaanottajilleen maanantaina.

Suomen puolustus perustuu edelleen yleiseen asevelvollisuuteen ja suureen reserviin. Monet Euroopan valtiot purkivat vastaavat puolustusjärjestelmänsä jo useita vuosia sitten.

– Suomi on viimeisen kymmenen vuoden aikana jatkanut puolustuksensa kehittämistä yleisen asevelvollisuuden tiellä toisin kuin monet muut Euroopan valtiot. Viimeisen puolentoista vuoden tapahtumat Euroopassa ovat osoittaneet puolustusratkaisumme oikeaksi. Yleinen asevelvollisuus ja reserviläisiin pohjautuvat sodan ajan joukot ovat ainoa tapa huolehtia itsenäisesti koko Suomen uskottavasta puolustuksesta, Mikko Savola sanoo.

Suomessa on noin 900 000 varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittanutta henkilöä, jotka asevelvollisuuslain mukaan voidaan tarvittaessa kutsua puolustamaan maata.

Pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta heistä kaikki saavat Puolustusvoimilta kirjeen, jossa kerrotaan mahdollisesta sijoituksesta sodan ajan organisaatioon, muusta varauksesta poikkeusolojen tehtävään tai siitä, ettei yksilöityä sodan ajan sijoitusta tällä hetkellä ole. Lisäksi pyydetään tarkistamaan ja korjaamaan henkilötiedoissa mahdollisesti olevat virheet ja puutteet.

Reserviläiskirjeet ovat osa vuonna 2010 hyväksytyn ns. Siilasmaan työryhmän loppuraportin toimenpidesuosituksia.

Reserviläiskirjeiden lähetyksen ajankohdan taustalla on loppusuoralla oleva puolustusvoimauudistus. Uudistuksen yhteydessä Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus laski 350 000 henkilöstä 230 000 henkilöön ja samalla Puolustusvoimen organisaatio koki suuria muutoksia. Yli 95 prosenttia Puolustusvoimien sodan ajan joukoista on reserviläisiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)