X
SULJE MAINOS

Reserviläiskirje lukuisissa brittilehdissä: ”Suomi kutsuu MILJOONA miestä ’sodan tullessa'”

Express-lehden mukaan Suomen reserviläiskirjeessä on kyse Venäjän uhasta.

Brittilehti Telegraph kertoi tästä löytyvässä jutussaan perjantaina Suomen reserviläiskirjeestä.

Express uutisoi asian perjantaina iltapäivällä vielä suoremmin sanoin otsikolla Finland calls in ONE MILLION troops in the ’event of war’ amid growing Russia aggression.

Expressin mukaan miljoonalle tai itse jutussa enää 900 000 entiselle asevelvolliselle on kerrottu Suomen puolustusvoimien kirjeellä, minne ilmoittautua vihollisuuksien sattuessa.

– Kirjeet eivät sisältäneet mitään yksityiskohtia erityisesti tulevista tapahtumista tai voimista joita vastaan valmistautua, on niiden tuli saanut vastaanottaja olettamaan, että ne ovat tulosta kiristyvistä väleistä Moskovan kanssa, Express kirjoittaa.

– Suomella on 830 mailin pituinen raja Venäjän kanssa, joka johtaa Skandinavian maata pelkoihin että se voi olla haavoittuva Kremlin johtajan Vladimir Putinin sotilaallisen hyökkäyksen edessä, lehti kuvailee.

Express haastattelee anonyymia kirjeen vastaanottajaa, jonka mielestä kirje selvästi juontuu Venäjän aggressiivisemmasta asenteesta.

Jutun lopussa puolustusvoimien viestintäjohtaja Mika Kalliomaa toteaa, että ”reserviläiskirjeessä on kyse halustamme kehittää kommunikaatiota reserviläistemme kanssa, ei nykyisestä turvallisuustilanteesta”.

Myös muun muassa The Independent kirjoitti perjantaina Suomen kirjeestä.

BBC kertoi asiasta tässä jutussaan. BBC:n otsikon mukaan Suomi ohjeistaa lähes miljoona sotaväen reserviläistä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt